diumenge, 19 de febrer del 2017

2.7. Notícies sobre els refugiats, víctimes de la guerra

SOLIDARITAT AMB ELS REFUGITS AMB MÚSICA

Des de la @ComunitatEko a Grècia llancem el primer videoclip "EKO maiking noise" amb els joves del camp de Vasilika. És el resultat d'un taller de rap i del curs de fotografia i vídeo que porten fent durant un mes. Ens encantaria que el gaudíssiu tant com nosaltres i que ens ajudéssiu a difondre'l. Esperem, aviat, poder tenir-los a casa!


  • Us atreviu a fer un rap sobre els refugiats? Primer, caldrà informar-nos bé dels que està passant. Llegiu la següent notícia i expliqueu-la. Després busqueu més informació en la premsa. Quan ja conegueu bé el que està passant, escriurem la lletra del nostre rap, farem un story board, després buscarem la música, el gravarem i el muntarem per presentar-lo al taller de flowsession.

ANALITZEU LA SEGÜENT NOTÍCIA: Després de llegir-la, contesteu a les següents preguntes:
  • Què ha passat?
  • Quan?
  • On?
  • Qui són els els refugiats?
  • Per què se n'han anat del seu país?
  • Com ha passat?

Clam massiu a favor d’acollir refugiats

Més de 160.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, es manifesten sota el lema “Prou excuses, acollim ara”.
19/02/2017 / Diari ARA
Barcelona es va tenyir ahir del color blau del Mediterrani, on l’any passat van morir més de 5.000 persones, amb un doble objectiu: denunciar el drama humanitari que viuen milers de persones als camps de refugiats de Grècia i Itàlia i, sobretot, exigir a les institucions -des de les europees fins a les catalanes- que extremin els esforços per garantir l’acollida de refugiats. I això passa per obrir les fronteres i deixar entrar a través de vies segures els que fugen de la guerra. Així ho van reclamar els més de 160.000 manifestants, segons la Guàrdia Urbana; mig milió, segons els organitzadors.
Un dels moments més commovedors va ser quan es va simular un rescat a la platja, com els que gairebé cada dia fan els voluntaris a les platges de Grècia. Meera M. Zaroor, una refugiada siriana que viu a Catalunya, va explicar que els sirians que volen entrar a Europa estan fugint de la guerra. “Volem que ens feu sentir com a casa per oblidar el dolor que sentim”, va dir, en un dels discursos més emotius de la jornada. 

  • Busqueu informació sobre la guerra de Síria: indiqueu quines són les causes, quant de temps dura i què està passant amb les víctimes. Podeu fer una recerca en el Google i seleccionar els articles que heu trobat insertant-los en el vostre blog per explicar el que està passant. Podeu veure també la web de Metges del món
 
  • Llegiu les diferents notícies de premsa que tindreu a les fotocòpies, poseu-los un titular (títol i subtítol) i expliqueu també les 6 preguntes a les quals han de respondre totes les notícies: 
 Què ha passat?
 Qui són els protagonistes?
 On ha passat?
 Quan?
 Per què?
 Com? 
  • Escolteu el següent rap i destaqueu les idees que apareixen sobre la gent que ha d'anar-se'n lluny del seu país:
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada